Στο Κτήμα Πιερία Ερατεινή, αναζητούμε το σύγχρονο αφήγημα του ελληνικού αμπελώνα. Μέσα από την γνώση, την εμπειρία και την παράδοση, διψούμε να διηγηθούμε φρέσκες οινολογικές ιστορίες. Έμπνευσή μας είναι οι άνθρωποι, η φύση, ο πολιτισμός και οι ιστορίες των τόπων.

 
2.jpg

2006

Ιδρύεται το Κτήμα Πιερία Ερατεινή από τους οινολόγους Παύλο Αργυρόπουλο και Ανδρέα Πάντο.

1.jpg

2007

Το πρώτο δείγμα γραφής, είναι ο Γυμνός Βασιλιάς. 1000 μόνο φιάλες. Μακρά ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ένα κρασί εξαιρετικής συμπύκνωσης και βάθους. 

PEW-Trygos-B_BEE4999_x740.jpg

2008

Πρεμιέρα για τις Ερατεινές Ευχές, με τον πρώτο λευκό, συνάντηση του τότε νεαρού Ασύρτικου, Chardonnay και Μαλαγουζιάς. 

PEW-Trygos-A_K4M0800_x740.jpg

2009

Νέα προσθήκη με τις Ερατεινές Ευχές ερυθρό. Ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah και Cabernet Sauvignon. 

PEW-Trygos-A_K4M0805_x740.jpg

2014

Συστήνονται οι Γλυκές Ευχές, Μαλαγουζιά. Βυζαντινή μέθοδος διαχείρισης αμπελώνα, ερυθρή οινοποίηση σε λευκή ποικιλία. 

28660535_1838224846189179_714919675991566079_n.jpg

2015

Γέννηση του φυσικού Οίνου Μετά Μαλαγουζιά. Χωρίς προσθήκη θειώδους, ερυθρή οινοποίηση και πολύ ήπια ωρίμανση. 

PEW-Trygos-A_K4M0790_x740.jpg

2016

Η Γυμνή Βασίλισσα κάνει το ντεμπούτο της. Ένα Ασύρτικο, από ώριμους πλέον αμπελώνες, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια του κτήματος. Προσεκτική διαλογή τρύγου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση και ωρίμανση σε βαρέλια ακακίας. 

DSC_6242.jpg

2020

Παρουσίαση της Μαλαγουζιάς Λευκός Οίνος, 9 Daughters. Η προσθήκη του νέου λευκού, σηματοδοτεί την πλήρη ωρίμανση και αξιοποίηση του αμπελώνα αλλά και την πλεύση του κτήματος, σε νέα μονοπάτια, μονοποικιλιακών οίνων.