Στο Κτήμα Πιερία Ερατεινή, αναζητούμε το σύγχρονο αφήγημα του ελληνικού αμπελώνα. Μέσα από την γνώση, την εμπειρία και την παράδοση, διψούμε να διηγηθούμε φρέσκες οινολογικές ιστορίες. Έμπνευσή μας είναι οι άνθρωποι, η φύση, ο πολιτισμός και οι ιστορίες των τόπων.
2006
Ιδρύεται το Κτήμα Πιερία Ερατεινή από τους οινολόγους Παύλο Αργυρόπουλο και Ανδρέα Πάντο.
2007
Το πρώτο δείγμα γραφής, είναι ο Γυμνός Βασιλιάς. 1000 μόνο φιάλες. Μακρά ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ένα κρασί εξαιρετικής συμπύκνωσης και βάθους.
2008
Πρεμιέρα για τις Ερατεινές Ευχές, με τον πρώτο λευκό, συνάντηση του τότε νεαρού Ασύρτικου, Chardonnay και Μαλαγουζιάς.
2009
Νέα προσθήκη με τις Ερατεινές Ευχές ερυθρό. Ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah και Cabernet Sauvignon.
2014
Συστήνονται οι Γλυκές Ευχές, Μαλαγουζιά. Βυζαντινή μέθοδος διαχείρισης αμπελώνα, ερυθρή οινοποίηση σε λευκή ποικιλία.
2015
Γέννηση του φυσικού Οίνου Μετά Μαλαγουζιά. Χωρίς προσθήκη θειώδους, ερυθρή οινοποίηση και πολύ ήπια ωρίμανση.
2016
Η Γυμνή Βασίλισσα κάνει το ντεμπούτο της. Ένα Ασύρτικο, από ώριμους πλέον αμπελώνες, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια του κτήματος. Προσεκτική διαλογή τρύγου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση και ωρίμανση σε βαρέλια ακακίας.
2020
Παρουσίαση της Μαλαγουζιάς Λευκός Οίνος, 9 Daughters. Η προσθήκη του νέου λευκού, σηματοδοτεί την πλήρη ωρίμανση και αξιοποίηση του αμπελώνα αλλά και την πλεύση του κτήματος, σε νέα μονοπάτια, μονοποικιλιακών οίνων.